הקשר בין סטארטאפ לפטנטים
ליזמים מוכשרים זה בהחלט יכול לקרות. הם מתעוררים בבוקר ומשהו מדגדג במוחם. הם בטוחים שהם עלו על מיזם או רעיון חדשניים. הם רצים למחשב ומנסים לשרטט אותו בקווים הראשוניים שלו.
מדובר בתחושת רוממות מיוחדת ששמורה רק ליזמים ברגע שהם עלו על משהו ממשי שנדמה כי אוטוטו הוא אכן יהפוך לסטארטאפ.
אבל לפני הכול חובה לבדוק האם אכן מדובר במשהו שעוד לא היה.
אז בדיוק כמו פיתוח פטנטים,. גם שם צריך לבדוק האם עוד לא היה חכמולוג כמונו שהמציא גם כן את הרעיון הזה לפנינו.
הפיתוח הטכנולוגי בעולם נמצא כיום במקום מטורף ובכל יום נוצרות המצאות חדשות. הקצב וההתחדשות הם עצומים ועל כן, גם אם נראה לכם שעליתם על משהו ענק שעוד לא היה כמותו, עדיין יכול מאוד להיות שיש מוחות נוספים שכבר חשבו אותו הדבר. העניין דורש בהחלט בדיקה מעמיקה.
בודקים את מפת החדשנות העולמית
אז מה שאתם למעשה צריכים לעשות זה פשוט לבדוק את מפת החדשנות העולמית ולברר האם רעיון זה או לכל הפחות משהו דומה לו כבר רשום היכן שהוא כפטנט.
ברור שבמקרים וההמצאה לא באמת חדשה, כבר אין כל טעם להשקיע בו ובערוצי הפיתוח שלו.
אך בכל זאת, גם אם ההמצאה קיימת בגרסה כלשהי, זהב עדיין לא אומר שאתם אמורים להרים ידיים. לעיתים יהיה זה רק שכלול קטן בציר החדשנות והא כבר יהיה בר פטנט.
סבלנות ועוד סבלנות
בכל מה שקשרו לרישום פטנטים, אנחנו יודעים שיש צורך בהרבה מאוד סבלנות. בלי סבלנות אין הרבה סיכויים להצליח להגיע למטרה. גם בנושא של הסטרטאפים יש בהחלט צורך בהרבה מאוד סבלנות עד שניתן להגיע למסקנה כי אכן מדובר בהמצאה ראויה לציון.
הגנת קניין רוחני
חשוב לזכור כי הנושא של הגנה על קניין רוחני הוא ממש לא רק רישום טכני של המצאות או של עריכת פטנטים. מודבר בגורל של המיזם. הבעיה היא שהיזמים משקיעים בעיקר בגיוס הון עבור הפטנט והם לא דואגים להגן על הקניין.
חשוב להתנהל בחכמה על מנת שניתן יהיה לרשום לבסוף את ההישג כניצחון.